Bontás

Bontás

A bontási munkák általában szükségesek a lakások vagy családi házak felújítása során. A falbontás talán a leggyakoribb bontási forma, amit kérni szoktak, kiváltképp a régebbi, téglaépítésű lakások esetében, hiszen a falbontás is egy módja az otthonunk tágasabbá és modernebbé tételének.     

A panellakásoknál, újabb társasházaknál a beton feltörése és a beton vésés a jellemzőbb bontási forma. Mi, a New Age Properties Kft.-nél pontosan átérezzük, milyen az, ha kevésnek találod a teret, és lebontanád a fölösleges falakat magad körül!

Engedd szabadon a kreativitásod a saját otthonodban

Ideje, hogy végre olyan otthonban élj, ami téged szolgál – és ne pedig te igazodj egy évtizedekkel korábbi építész elképzeléseihez. A statikai főfalak kivétével bármelyik fal teljesen vagy részlegesen bontható egy előzetes felmérést követően.     

Az is előfordulhat, hogy a felújítandóként hirdetett lakás vagy családi ház valójában életveszélyes falakat tartalmaz – ilyenkor a bontási munkák elengedhetelenek, még akkor is, ha amúgy szükséged van azokra a falakra. A régi, évszázados, pláne háborús ínségidőben készült belső falakról gyakorta derül ki, hogy “csak a szentlélek tartja”. Ilyenkor egyszerűen kötelező a bontási munkák elvégzése.

Kérjen árajánlatot munkatársunktól
KAPCSOLAT

Sitt elszállítása, avagy mi történik a bontási törmelékkel?

A bontási munkák két jellegzetes velejárója a zaj és a kosz. A zajon nem tudunk segíteni – ildomos előre figyelmeztetned a szomszédokat, hogy falbontás fog zajlani nálad, előreláthatólag ettől eddig. Általában megértők az emberek, kiváltképpen, ha minket bízol meg, mert mi gondoskodunk a második problémáról is.

Mit lehet kezdeni az építkezési hulladékkal?

Az építkezési törmeléket (köznapi nevén a sittet) ugyanis nem dobhatod egyszerűen ki a kukába. Illetve megteheted, de a szemétszállító cég joggal fogja visszautasítani, hogy elszállítsa. 

Az építkezési törmelék ugyanis alapvetően nem veszélyes hulladéknak minősül, viszont a termelési hulladékok közé tartozik.

Azonban bizonyos esetekben a falbontás során keletkező építkezési törmelék veszélyes hulladéknak minősülhet, ha olyan anyagokat tartalmaz, például azbesztet. Ezért fontos, hogy eleve engedéllyel rendelkező cég végezze a bontást Budapest területén, azaz mi, mert tudjuk, melyik sitt-típust hova lehet szállítani.

Nálunk nem maradnak kint hetekig az építkezési törmelékkel teli zsákok, hanem a lehető leghamarabb elszállítjuk azokat:

Mit tegyél, ha a megvásárolt telkeden elbontandó épület áll?

Az már a körülményesebb bontási munkák közé tartozik, ha egy megvásárolt telekről a teljes korábbi épületet el kell bontani. Persze, ha ez egy kisebb sufni vagy régi góré, a bontástól eltekintve túl sok teendő nincs.

Viszont téglaházak, régi irodaépületek, gazdasági épületek, pláne gyárak, üzemegységek elbontása már könnyedén lehet engedélyköteles tevékenység. 

Mikor kell bontási engedély és mikor bejelentés?

A jelenlegi szabályozás szerint bontási engedély kell minden műemlék jellegű ingatlanra, többszintes épületekben egész emeletek bontására vagy kifejezetten nagy épületeknél.

Egyszerű bejelentés kell a kisebb épületekhez, támfalakhoz (ha magasabb 2 méternél), a pincékhez (ha mélyebb 2 méternél), vagy éppenséggel azbesztet tartalmaz az építmény, ami egy nagyon rákkeltő anyag, ezért fokozott óvatossággal kell már egyáltalán a bontást elkezdeni.

Ekkor vagy te járod ki az engedélyt az illetékes hivatalnál, vagy megbízol minket, és mi a jól bejáratott utakon hamar elintézzük a bontási engedélyt – amennyiben az adott ingatlan lebontható:

Felvesszük veled a kapcsolatot!

Név(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
Copyright © New Age Properties -Minden jog fenntartva! 
envelopephone-handsetmap-marker