Festés

Festés

A szobafestés és a homlokzat festés egyaránt olyan szolgáltatások, amiket akkor is igénybe szoktak venni az ügyfeleink, ha csak kisebb frissítést akarnak az otthonukban, esetleg a társasházukban. 

A tisztasági festés szintén gyakori megbízás, hiszen az egyik leginkább költséghatékony „mini tatarozás”: a korábbi lakók által hátrahagyott nyomokat egy gyors szobafestés pillanatok alatt el tud tűntetni.

A New Age Properties Kft.-nél tudjuk, milyen kihívás lehet a megfelelő szobafestőt Budapest területén. Generálkivitelezőként ezért dolgozunk saját csapattal, így akár kisebb megbízásokat is el tudunk vállalni.

A jó festés alapja a profi glettelés

Mielőtt a festés elkezdődhetne (és itt tényleg mindegy, hogy szobafestés, homlokzat festés vagy tisztasági festés a munka), gletteléssel kell előkészíteni a falfelületet. Akár hagyományos fal, akár gipszkarton glettelés, a munka nagyjából azonos, bár a gipszkarton esetében jellemzően minimális munkát és anyagot igényel, mert mentes a repedésektől, felületi hiányosságoktól.

Viszont ha vegyes a falazás a szobában (pl. tégla és gipszkarton), akkor azért érdemes mindenhol glettelni, hogy a festék felszívódása, így a száradás utáni színe is azonos legyen.

Kérjen árajánlatot munkatársunktól
KAPCSOLAT

Miket érdemes tudni a homlokzat festésről?

Szinte minden szobafestő Budapest területén ugyanazokra hívná fel a figyelmedet: a megfelelő anyagok kiválasztása és az alapfelülethez való illesztése kulcsfontosságú, különösen a homlokzatok esetében. 

A házak homlokzatai a kor előrehaladtával csúnyává és koszossá válnak. Ezért fontos, hogy a homlokzatot időről időre megtisztítsuk és lefessük.

A homlokzati festés a hőszigeteléshez is hozzájárul

A homlokzatoknak sokáig újszerűnek kell látszaniuk, ráadásul az időjárás viszontagságainak is ellen kell állniuk. Számos olyan éghajlati és környezeti tényező van, amely idővel károsan hat a külső festési munkálatokra, ezért célunk, hogy minden ügyfelünknek esztétikus és tartós védelmet biztosítsunk az épületük számára.

Az aljzathoz való megfelelő festékválasztás kulcsfontosságú, mivel a homlokzatfesték az utolsó bevonat a hőszigetelő rendszerben, azaz a tégla- vagy tömbfalakon alkalmazott hagyományos vakolat után.

A legnépszerűbbek közé tartozik a homlokzati burkolat, a természetes vagy mesterséges kőbevonat és a vakolat. Ha szükséged van a családi házad, vagy egy társasház homlokzatfestésére, akkor a legjobb helyen jársz!

Mi a glettelés és miért fontos?

A festés alapja szárazburkolás esetén a gipszkarton glettelés, más esetekben a fal glettelés. Bár a bevonat kiválasztása is lényeges szerepet játszik egy festési munkában, a felület előkészítése a legfontosabb tényező, amely meghatározza a festési eljárás sikerét vagy sikertelenségét.

A helyiség előkészítésével kell kezdeni, beleértve a falak tisztítását, csiszolását és alapozását festés előtt. Kemény munkának hangzik, igaz? Az is, kiváltképpen, ha előbb el kell távolítani a korábbi tapétát vagy festést.

A glettelés nemcsak a szennyeződéseket távolítja el, hanem egy profilt is létrehoz a felületen, hogy az új festékréteg jól tapadjon, ami javítja a bevonat tartósságát. Ezzel szemben a nem megfelelő felület-előkészítés a festés idő előtti lepattogzását vagy lehámlását okozhatja. 

Érdemes ezért inkább a glettelést – azaz a festésre kiszemelt falfelület előkészítését – is inkább ránk bízni, a teljes festési munkálat részeként:

Felvesszük veled a kapcsolatot!

Név(Kötelező)
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
Copyright © New Age Properties -Minden jog fenntartva! 
envelopephone-handsetmap-marker